دانشکده علوم و فن آوری های نوین پزشکی
طراحی، ساخت و توسعه دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز
طراحی، ساخت و توسعه دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز در گروه علوم اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
روح الله زاهدیان نصب، دانشجوی دکتری علوم اعصاب، اقدام به طراحی ساخت و توسعه دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز نمودند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی، روح الله زاهدیان نصب، دانشجوی دکتری علوم اعصاب، اقدام به طراحی ساخت و توسعه دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز نمودند.
روح الله زاهدیان نصب گفت: در سال های اخیر استفاده از رویکرد های نوروماجولیشن رشد زیادی داشته به طوری که در مطالعات علوم اعصاب این دهه را دهه ی نوروماجولیشن نامگذاری کردند از جمله این رویکرد ها می توان به تحریک الکتریکی فراجمجمه ای و تحریک الکترومغناطیسی اشاره کرد اما یکی از مکانیسم های دخیل در اختلالات مغز و اعصاب، تغییرات دمایی مغز است که مطالعات کمی در این زمینه انجام شده است بر همین اساس دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز در گروه علوم اعصاب، طراحی و ساخته شد.
او ادامه داد: دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز از یک بدنه فلزی سبک با ابعاد 25*23*33 ساخته شده است که قابل حمل بوده و روی بدنه آن یک ال سی دی 6 اینچی جهت نمایش منوی دستگاه و دکمه ی خاموش/روشن جهت قطع و وصل برق دستگاه تعبیه شده است.
زاهدیان نصب یادآور شد : این دستگاه هم دارای سیستم گرمایشی و هم خنک کننده است و توانایی ثابت نگه داشتن دما را نیز دارد، برای تعدیل دما از آب استفاده می کند و سه تا سنسور دمایی دارد که یکی از سنسور ها دمای محیط را نشان می دهد، سنسور دوم برای تعیین دمای بدن استفاده می شود و سنسور سوم که سنسور اصلی است دمای آب را نشان می دهد.
در منوی دستگاه می توان دمای هدف را تعیین کرد و با استفاده از قسمت زمان و آلارم، مدت زمان انجام تعدیل دمایی را مشخص کرد.
دستگاه تعدیل کننده ی دمای مغز با ثابت نگه داشتن دمای مغز در یک دمای خاص که بر اساس مطالعات دمای 34 درجه سانتی گراد می باشد باعث بهبود عملکرد های شناختی، کاهش اضطراب، بهبود کیفیت خواب شده و همچنین شاید بتوان از نسخه های های صنعتی این محصول در NICU و همچنین جلوگیری از اختلالات ثانویه به ضربه مغز استفاده کرد./ل.بهزادی
پایان خبر