• 1402/09/07
  • - تعداد بازدید: 114
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده علوم وفناوری های نوین پزشکی

فناوری جدید در حوزه مهندسی بافت و صنایع غذایی

فناوری جدید در حوزه مهندسی بافت و صنایع غذایی
گوشت آزمایشگاهی: فناوری جدید در حوزه مهندسی بافت و صنایع غذایی روند رو به رشد جمعیت در کنار مصرف حجم عظیم منابع غذایی و آلودگی های زیست محیطی موجب شده است که بشر به تولید گوشت هایی تحت عنوان گوشت آزمایشگاهی روی آورد. این صنعت می تواند راهکاری برای مقابله با افزایش انتشار گازهای گلخانه ای کشاورزی، وخامت تنوع زیستی و ناامنی غذایی باشد. گوشت آزمایشگاهی به اسامی دیگری از جمله گوشت کشت داده شده یا گوشت سنتزی یا گوشت تمیز نیز شناخته می شود. تولید این محصول اولین بار در سال ۲۰۱۳ توسط دکتر مارک در هلند مطرح شد. در سال ۲۰۲۰ برای اولین بار رستوران هایی در سنگاپور این گوشت را به مشتریان خود عرضه کردند. در واقع گوشت آزمایشگاهی حاصل کشت سلولهای حیوانی درآزمایشگاه است به این منظور که حیوانی کشته نشود. تولید گوشت به این روش، نوعی کشاورزی سلولی ست و می تواند انقلابی در صنعت دامداری ایجاد کند . در مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی روش های مختلفی برای ساخت گوشت های آزمایشگاهی وجود دارد. عمده این روش ها شامل الکتروریسی و تهیه نانوفیبرهایی است که به عنوان داربستی برای کشت سلول های عضالنی حیوان عمل کنند. علاوه بر این روش هایی مانند solvent casting و bioprinting D ۳ استفاده از بیوراکتورها و تهیه mold های هیدروژلی مشتق شده از پلیمرهای طبیعی مانند کایتوزان، آلژینات، ژالتین، نشاسته و ...و همچنین استفاده از فناوری صفحه سلولی در این صنعت کاربرد دارند.
با این حال هنوز چالش هایی از جمله انتخاب داربست مناسب کم هزینه، عدم استفاده از سرم های با منشا حیوانی، مساله تولید انبوه همچنین بافت محصول نهایی و همچنین آلودگی ها باید مورد توجه قرار گیرد.
 
هنگامه درتاج ، دانشجوی دکترای مهندسی بافت دانشکده علوم و فن آوری های نوین شیراز 
  • گروه خبری : اخبار علمی
  • کد خبری : 92618
کلیدواژه