• 1403/07/16
  • - تعداد بازدید: 83
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دانشکده علوم و فن آوری های نوین پزشکی

گفتگو با دکتر احمد واعظ مدیر گروه وعضو هیئت علمی گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی

 

گروه مهندسی بافت و پزشکی ملکولی از سری گروه ها و رشته های تازه تأسیس در دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی است. جهت آشنایی بیشتر با این گروه آموزشی به سراغ دکتر احمد واعظ عضو هیئت علمی گروه مهندسی بافت رفتیم و با ایشان به گفتگو پرداختیم.

 

  1. -       از خودتان شروع کنیم، اینکه اهل کجا هستید و زندگی تحصیلی خود را چگونه گذراندید؟

احمد واعظ هستم متولد فیروزآباد. کارشناسی را پرستاری خواندم و در مقطع ارشد، دانشجوی علوم تشریح بودم. هر دو مقطع رو علوم پزشکی اصفهان بودم. مقطع دکترا علوم پزشکی تهران بودم و مهندسی بافت خوندم.

  1. -     چرا رشته مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی را انتخاب کردید و چگونه به این رشته علاقه‌مند شدید؟

وقتی دانشجوی ارشد بودم در مورد رشته های متعددی مطالعه کردم و نهایتا رشته مهندسی بافت برام خیلی جذاب بود و تصمیم گرفتم در این رشته ادامه تحصیل بدم.

  1. -    رشته مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی را چگونه معرفی می‌کنید و چگونه دانشجویان را دعوت به انتخاب این رشته در تحصیلات تکمیلی می‌کنید؟

مهندسی بافت رشته بسیار جالب و کاربردیه که میتونه مهندسی بافت استفاده از ترکیبی از سلول‌ها، روش‌های مهندسی مواد و عوامل بیوشیمیایی مناسب برای بهبود یا جایگزینی بافت‌های بیولوژیک است که در ساخت بافت های مختلف می توان ترکیبات متنوعی از موارد ذکر شده رو استفاده کرد تا به نتیجه دلخواه رسید. بنابراین میتوانیم بگوییم فارغ التحصیلان این رشته کاربردی می توانند بصورت بالقوه تولید کنندگان محصولات متعدد و متنوع مهندسی بافت باشند.

  1. -     در مورد گروه و تاریخچه تأسیس آن توضیح دهید؟

گروه ما شامل 2 رشته است. مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی یا بهتر است بگوییم سلول درمانی. با توجه به پیشرفت هایی که در سطح جهانی در این دو رشته ایجاد شده بود لازم بود تا این دو رشته بصورت رسمی در ایران تاسیس شوند. رشته مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی در سال 1395 در دانشگاه علوم پزشکی شیراز تاسیس شدند.

  1. -    در مورد تعداد دانشجویان و هیئت علمی گروه نیز اطلاعاتی بدهید؟

در گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی 5 عضو هیأت علمی و 31 دانشجو داریم که به تفکیک رشته شامل 16 دانشجو رشته مهندسی بافت و 15 دانشجو رشته علوم سلولی کاریردی می باشند.

  1. -     چه کمبودهایی چه از لحاظ آموزشی و چه از لحاظ امکانات آزمایشگاهی و کار گروهی در رشته مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی وجود دارد و برای رفع آن چه اقداماتی انجام شده است؟

یکی از مشکلات موجود در گروه کمبود فضای آموزشی و پژوهشی است که در همین راستا با همکاری رئیس دانشکده فضایی جهت راه اندازی آزمایشگاه به گروه اختصاص داده شده است. از دیگر مشکلات موجود می توان به کمبود امکانات مرتبط با رشته های مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی در دانشکده اشاره کرد. همینطور متاسفانه باید اذعان نمود که بودجه های موجود متناسب با هزینه های کارهای پژوهشی مرتبط با سلول نیست.

  1. -     چه مشکلاتی در مقطع دکترای تخصصی این رشته وجود دارد؟

در حال حاضر در حال راه اندازی چند آزمایشگاه هستیم که جدید ترین تکنولوژی ها در حیطه مهندسی بافت و علوم سلولی محسوب می شوند. همچنین در تلاش هستیم تا با گروه ها و مراکز دیگر ارتباط مناسبی برقرار کنیم تا از امکانات دیگر دانشکده ها و مراکز هم بتوانیم استفاده کنیم. با استفاده از این امکانات امیدواریم بتوانیم دانشجویانی که دید تجاری سازی خواهند داشت تربیت نماییم که در دستاورد مهمی برای گروه و دانشکده محسوب می شود.

  1. -     آینده گروه مهندسی بافت و علوم سلولی کاربردی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

پژوهش همواره همراه است با تجربیات بی نظیر و مثبت. کار کردن با اساتید بزرگوارم در اصفهان و تهران بسیار برایم دلنشین و مثبت بود. همچنین با همکاران عزیزم در علوم پزشکی شیراز. صحبتی که می توانم بکنم این است که کار پژوهشی نیاز به داشتن تیم قوی از تخصص های مختلف دارد. برای موفقیت باید بتوانیم کار تیمی را هم خودمان انجام دهیم و هم به دانشجویانمان بیاموزیم.

  1. -    در پایان اگر صحبتی با مسئولان و دانشجویان دارید بفرمایید.

صحبت من با مسئولین محترم این است که دانشجویانمان دچار کاهش انگیزه هستند. برای ایجاد انگیزه و داشتن روحیه مناسب برای تحصیل و تحقیق باید بستر فراهم شود. یکی از مشکلات دانشجویان وجود آینده نامشخص از نظر علمی است. سیستم آموزشیمان دانشجو را برای فردای فارغ التحصیلی آماده نمیکند. بنظر می آید بجای سیستم آموزشی فرسایشی موجود باید به دنبال سیستم های نوین آموزشی بود.

 

  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبری : 110048
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید