• 1401/08/17
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
آیا میدانید؟ ( ناباروری)

بیولوژی تولید مثل : آیا میدانید؟ ( ناباروری)

طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی ناباروری به «ناتوانی در بارداری در طول یک‌سال بدون پیشگیری» گفته می‌شود.

آیا می دانید:

در آمار‌های ارائه‌شده در سال 2013 حدود 13 درصد از زوج‌های ایرانی نابارور بودند. این رقم از آمار کلی میانگین ناباروری در جهان که 15درصد است قدری کمتر بود اما در گزارش ارائه‌شده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در آبان 1400 به نقل از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته شده؛ «نرخ ناباروری اولیه 12 درصد و نرخ ناباروری ثانویه در کشور 16 درصد است. بنابراین از جمعیت 84میلیونی ایران، 26 میلیون زوج در کشور داریم که بر اساس برآوردها، 15 درصد زوجینی که در دوره باروری و در سنین 25 تا 40 سال قرار دارند، مشکل ناباروری دارند. 

آیا می دانید:

در سال‌های دهه 60 به‌ازای هر مادر، 6 فرزند داشتیم که این عدد امروز به 1.8 فرزند به‌ازای هر مادر رسیده است؛ بنابراین اگر سیاست‌های جمعیتی در کشور رفع شود، پتانسیل این وجود دارد که 10 میلیون تولد در کشور رخ دهد و بخشی از کاهش جمعیت را جبران کند و فشارهایی را که از جنبه روانی و اجتماعی بر زوجین نابارور ایجاد می‌شود نیز کاهش دهد.

 

آیا می دانید:

سهم ناباروری در مردان و زنان برابر است. حدود 40 درصد از عوامل بروز ناباروری مربوط به مردان و 40 درصد نیز مربوط به زنان است. حدود 20 درصد نیز عامل نازایی مشترک یا ناشناخته است. یعنی حتی بعد از بررسی‌ها و آزمایش‌های مختلف هم هیچ علت شناخته‌شده‌ای برای ناباروری زوجین یافت نمی‌شود که علم هنوز این عوامل را به‌طور دقیق نشناخته است.» از فاکتورهای محیطی و افزایش سن ازدواج تا نقش ژنتیک در ناباروری و اختلالاتی که منجر به سقط جنین می‌شوند، عوامل موثر بر بروز ناباروری هستند.

 

آیا می دانید:

منظور از نابارور ثانویه یعنی زوج‌هایی که بارور بوده‌اند اما به دلایلی همچون سبک زندگی، تاخیر در فرزندآوری، تغذیه و .... قدرت باروری خود را از دست داده‌اند. این آمار یعنی، برخلاف باور عمومی زوج‌های جوان، فرصت فرزندآوری همیشگی نیست و ریسک جدی ناباروری در کمین زوج‌هایی است که فرزندآوری را به تاخیر می‌اندازند.

آیا می دانید:

مهرماه 1400 و در ابتدای تشکیل دولت سیزدهم، تحت پوشش بیمه پایه قرارگرفتن هزینه‌های درمان ناباروری و نازایی، در میان اولین مصوبه‌های هیات وزیران قرار گرفت، کمتر از یک سال بعد از ابلاغ این مصوبه به وزارت بهداشت، وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه‌ و بودجه، هیات‌وزیران در اجرای تبصره (3) ماده (43) قانون جوانی جمعیت، ضوابط پوشش بیمه‌ای خدمات ناباروری را تصویب کرد تا روند درمان بیش از سه‌میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. پس از آن همگانی شدن بیمه ناباروری اعلام شد و همه مراکز درمانی و بیمارستان‌های ارائه‌دهنده خدمات درمان ناباروری موظف به عقد قرارداد با سازمان‌های بیمه‌گر پایه هستند. سازمان بیمه سلامت مکلف است راجع‌به پوشش بیمه‌ای همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه اقدام کند. براساس این مصوبه از این پس هزینه‌های درمان زوج‌های نابارور در مراکز دولتی تا 90 درصد و در مراکز خصوصی تا 70 درصد براساس تعرفه بیمه سلامت پرداخت می‌شود.
  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبری : 79570
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید