• 1403/03/07
  • - تعداد بازدید: 73
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
دانشکده علوم و فن آوری های نوین پزشکی

به مناسبت هفته جهانی تیروئید

 

 با توجه به اهمیت و نقش غده تیروئید در بدن و همچنین شیوع بالای اختلالات عملکرد این غده، روز 25 -31 می توسط فدراسیون بین المللی تیروئید به‌عنوان «روز جهانی تیروئید» نامگذاری شده است. هدف از این مناسبت سالانه، ارتقاء آگاهی و شناخت مردم در خصوص عملکرد و اهمیت غده تیروئید و همچنین نقش تشخیص زودرس در پیشگیری از بروز اختلالات ناشی از اختلال عملکرد این غده در بدن می باشد.

هورمونهای غده تیروئید تأثیر قابل توجهی بر سلامت افراد دارد. تیروئید موجب تنظیم سوخت و ساز بدن می شود.

ید یکی از ریزمغذی‌های مهم برای تولید هورمون های تیروئید است. کمبود ید در رژیم غذایی روزانه، می‌تواند باعث بروز  بیماری‌های مهمی از جمله گواتر (بزرگ ‌شدن غده تیروئید)، کم‌کاری تیروئید، کوتاهی قد و عقب‌ماندگی ذهنی شود.

یکی از بیماری‌های مرتبط با این غده، کم‌کاری مادرزادی تیروئید نوزادان یا همان هیپوتیروئیدی است که می‌توان با انجام یک آزمایش ساده از کف پای نوزاد در 3 تا 5 روزگی تشخیص داد. اما اگر این آزمایش در اوایل زندگی نوزاد انجام نشود و نوزاد مبتلا به این بیماری، تشخیص داده نشود یا درمان مناسب صورت نگیرد ،  فرد دچار عوارضی از جمله ناتوانی ذهنی، کم شنوایی ، ناشنوایی و ... خواهد شد.

این امر نشان دهنده اهمیت غربالگری در این گروه سنی می باشد. علاوه بر غربالگری نوزادان، کلیه موارد شناسایی شده مورد مراقبت قرار گرفته و پیگیری درمان انجام می گیرد.

با افزایش آگاهی مردم در خصوص تیروئید و همچنین غربالگری و شناسایی زودهنگام اختلالات آن، از بروز عوارض این بیماری پیشگیری و گامی موثر در افزایش سلامت عموم مردم برداشته شود.

  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبری : 102711
کلیدواژه